Behandelingen

Wat voor klachten behandelt een osteopaat?

Bij welke klachten kan een osteopaat uitkomst bieden?

De osteopathie richt zich met name op de chronische en terugkerende klachten.
Als een klacht chronisch wordt, is er geen sprake van natuurlijk herstel. Het zelfhelend vermogen van het lichaam is niet in staat het probleem op te lossen.
De oorzaak hiervan kan liggen in een of meerdere van de drie systemen (bewegingsapparaat, orgaansysteem en cranio-sacraalsysteem) van het lichaam.
Het unieke van de osteopathie is dat het kijkt naar alle drie systemen om uit te zoeken waar de oorzaak van de klacht ligt. Spanning in het ene systeem kan namelijk leiden tot klachten in het andere systeem.
Zo kan een probleem ter hoogte van de lever bijvoorbeeld schouderklachten veroorzaken. Darmklachten kunnen de oorzaak zijn van chronische lage rugpijn en een dysfunctie tussen schedelbotten kan leiden tot hoofdpijn of buikklachten, of bij baby’s tot spugen of ontroostbaar huilen.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een osteopathische dysfunctie in het lichaam zich kan uiten.
Als u twijfelt of de osteopathie iets voor u kan betekenen kunt u altijd contact opnemen via info@osteopathiegroningen.nl.

Consult

Een consult duurt drie kwartier tot een uur. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Tijdens het eerste consult zal uitgebreid uitgevraagd worden wat de reden van het consult is. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en wordt gestart met de behandeling.

De periode tussen twee consulten kan variëren van twee tot zes weken. Na twee tot drie consulten vindt er een evaluatie plaats. Wij vinden dat zowel u als wij een na deze twee tot drie consulten een duidelijke verbetering in de klachten moet kunnen waarnemen.

De kosten van een consult bedragen € 90,- contant of via PIN te voldoen aan het einde van het consult.
Meestal is voor de vervolgbehandeling van kinderen een kort consult voldoende. Hiervoor wordt een half uur ingepland.
De kosten van een kort consult bedragen €55,-.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden osteopathie deels vanuit het aanvullende pakket.