Behandelingen

Wat voor klachten behandelt een osteopaat?

Let op:

Op dit moment kunnen nieuwe volwassen patiënten zich niet aanmelden voor een afspraak. Kinderen en oud-patienten kunnen wel contact opnemen om een consult in te plannen. Ook bij verwijzingen door andere behandelaars wordt geprobeerd op korte termijn een afspraak te maken.

Bij welke klachten biedt een osteopaat uitkomst?

De osteopathie richt zich met name op de chronische en terugkerende klachten.
Als een klacht chronisch wordt, is er geen sprake van natuurlijk herstel. Het zelfhelend vermogen van het lichaam is niet in staat het probleem op te lossen.
De oorzaak hiervan kan liggen in een of meerdere van de drie systemen van het lichaam.
Het unieke van de osteopathie is dat het kijkt naar alle drie systemen om uit te zoeken waar de oorzaak van de klacht ligt.
Zo kan een probleem ter hoogte van de lever bijvoorbeeld schouderklachten veroorzaken. Darmklachten kunnen de oorzaak zijn van chronische lage rugpijn en een dysfunctie tussen schedelbotten kan leiden tot hoofdpijn, buikklachten of bij baby’s tot spugen of ontroostbaar huilen.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een osteopathische dysfunctie in het lichaam zich kan uiten.
Als u twijfelt of de osteopathie iets voor u kan betekenen kunt u altijd contact opnemen via info@osteopathiegroningen.nl.

Consult

Een consult duurt drie kwartier tot een uur. Vooraf wordt volwassenen verzocht een intakeformulier in te vullen zodat een goed beeld kan worden gevormd van de klacht. Tijdens het eerste consult zal dit formulier met u doorgenomen worden. Bij kinderen wordt afhankelijk van de klacht en leeftijd van tevoren een intake toegestuurd.
U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig.
De periode tussen twee consulten kan variëren van twee weken tot enkele maanden.
De kosten van een consult bedragen € 90,- contant of via PIN te voldoen aan het einde van het consult.
Regelmatig is voor de vervolgbehandeling van kinderen een kort consult voldoende. Hiervoor wordt een half uur ingepland.
De kosten van een kort consult bedragen €55,-.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden osteopathie deels vanuit het aanvullende pakket.